Tillbaka till
galleriet

Kvarteret Borgen

Bilder från ett tomt bostadshus.


Olofström i Blekinge. Det är det glada 60-talet. Volvo går bra. Det är väldigt bra för Olofström för Volvo har en stor fabrik där. Bostadsbristen är stor. Volvo behöver fler arbetare, men var ska de bo? Olofström bygger på 1960-talet kvarteret Borgen för Volvos arbetare. Det blir fyra långa bostadshus som ligger i fyrkant så att en inre "borggård" bildas.
Tiden går. Volvo går inte riktigt lika bra längre. Dessutom har robotar ersatt en del av arbetsstyrkan. Summa summarum: det behövs inte så många arbetare längre. Folk flyttar från Olofström och från Borgen. Ett par år in på 2000-talet beslutar man sig för att riva två av husen. Resultatet ser du på bilden nedan, en halv borggård.
Tiderna blev ännu sämre och det blev dags att riva även det tredje huset. I början av maj 2009 pågick asbestsanering av utsidan och vi fick tillstånd att gå in och titta i huset. Huset revs i maj-juni 2009 och nu finns endast det högra huset och en överdimensionerad gräsplan kvar av Borgen, ett namn som nu ter sig obegripligt.
Ytterligare 28 bilder

Öppnas i popupfönster,
som ska maximeras.Tillbaka till
galleriet


Unika besökare i detta album sedan starten den 15 oktober 2009


Unika besökare i Galleri A sedan starten 22 nov 2005